2016. február 29., hétfő

Barbi evolúció

/szerző: Miholicsné Orbán Katalin/

Önmagadtól elvárod a tökéletességet, pedig a sokszínűség érték! – kiáltja a világba a legújabb Barbie reklám is, melyben különböző bőrszínű, testalkatú és érdeklődési körű kislányok játszanak más-más bőrszínű, testalkatú és stílusú Barbie babákkal. Az új XL és XS babák még így is túl jól néznek ki ahhoz, hogy természetesnek hassanak, ám a formaruha, egyenkaja és sablonnő helyett eljött végre a sokféleség kora! A babaszobákban.

Ha belenézel a tükörbe mit látsz?

Az egyéniségedben rejlő szépséget, vagy egy kissé alacsony, extra magas, rém vékony vagy talán túl duci testet? Nagyon keskeny, esetleg kerek arcot karikás szemekkel, bőrhibákkal, szétesett frizurával?

Link ajánlóm első videójában Gil Zamora rendőrségi grafikus egy különleges kampányban mutatja meg, mennyire nem látjuk reálisan saját magunkat.

A hozzá érkező nők egy paraván mögé rejtve beszélnek saját magukról. Arról hogy, hogy néznek ki. Gil ez alapján készít egy rajzot, ám mielőtt megmutatja az alanyoknak, rajzol egy második képet is. Ennek elkészítésekor mások mesélik el, hogy néz ki az adott hölgy.

Azokon a képeken, melyek a nők saját elmondása alapján készültek, sokkal csúnyább arc szerepel, mint a másodikon. És ez a hozzáállás nagyon sok nőre jellemző. A statisztikák szerint a nők fele önmaga legnagyobb kritikusa, és harmaduk vallotta be, hogy saját elvárásaiknak a legnehezebb megfelelniük.

A belső késztetések mellett önképünket egy másik tényező is befolyásolja: az épp uralkodó szépségideál. A mostaninak viszont szinte lehetetlen megfelelni műtétek sokasága nélkül, így egyre nehezebb jó szívvel a tükörbe néznünk. Pedig a különbségek, melyektől iszonyodunk, épphogy kiemelnek minket a szürke tömegből - gondoljunk csak Cindy Crawford védjeggyé vált anyajegyére, melyet a modellügynökség le akart vetetni, mondván egy modellnek nem lehet szépséghibája.

A sokszínűség érték!


Azért, hogy ez az üzenet a serdülő lányok és a felnőtt hölgyek lelkéig is eljuthasson, meghívtuk Hoppál Bori testtudat oktatót a FUTURA-ba az Anya-lánya hétvégére. Fiatal lányként Bori sem volt soha elégedett a testével, nem látta magát szépnek. Felnőttként sajátított el egy technikát, mely a testen keresztül a lélekre is hat, és segít saját magunkra szeretettel tekinteni. 

Beszélgetős előadásában szó lesz
  • a média hamis ideáljairól
  • a pozitív testkép megerősítéséről
  • a női mellek sokféle szépségéről
  • a női ciklus rejtelmeiről
  • az első menstruáció jelentőségéről és a "Holdnapok" megünnepléséről

Másik előadónk Sáfár Szabolcs grafikus lesz, aki a magazinfotók megszépítő trükkjeit leplezi le a fényképezés és retusálás munkafolyamatának bemutatásával. 

A fotózáshoz vállalkozó kedvű anya-lány párok jelentkezését várjuk. /Részletek a FUTURA honlapján./

A varázspálca tehát a lelked mélyén rejtőzik: a szemlélet, mellyel önmagadra és társaidra nézel.
És most, ha egy bájos, formás, igazi álomnőre gondolsz, ki jut eszedbe?
Önmagadra gondoltál? Nyerő! 
Ha nem, gyere el édesanyáddal és lánytestvéreiddel az Anya-lánya hétvégére, ahol sok segítséget adunk ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Link ajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése