2017. január 20., péntek

Pedagógusokat kérdeztünk az osztálykirándulásról

/szerző:Nagy Kata/

Az ideális osztálykirándulás nem csak a pedagógusoknak kardinális kérdés, hanem nekünk is, akik évről – évre igyekszünk izgalmas, életre szóló és élményközpontunkhoz hűen a természettudományok izgalmas világát bemutató programokat kínálni. Legyen ez pár óra, vagy egész nap alsós vagy felsős osztály, szállással és étkezéssel vagy éppen sárkányhajózással!

A Szigetköz fővárosában, Mosonmagyaróváron szerencsénkre minden adott egy ideális osztálykiránduláshoz.

 Mi mégis szerettünk volna a dolgok mélyére ásni, így júniusban egy rövid kérdőívvel faggattuk a hozzánk ellátogató pedagógusokat. Az információkat most Veled is megosztjuk!

1. Az osztálykirándulás helyszíne


Az ideális helyszín játékosan oktat, a gyerekeknek tetsző élményt nyújt, akár egész nap, egy helyszínen. Egy ilyen helyért még a kilométerek sem jelentenek gondot.
2. Információgyűjtés választás előtt


A legtöbb tanár az interneten kutakodik a lehetőségekről. E mellett természetesen még mindig fontos a többi kolléga véleménye.3. A szervezés kezdete


A tavaszi félévben február, március az ősziben szeptember az az időszak, amikor a legtöbb pedagógus belekezd az osztálykirándulás tervezésébe. 
 


A tanulságok alapján terveztük meg a 2017 évi osztálykirándulási ajánlatunkat:


  • programkínálatunk összeállításánál elsődleges szempontunk a játékos tapasztalatszerzés és oktatás volt,

  • a pedagógusok teljes körű informálása érdekében egy új, speciálisan osztálykirándulással foglalkozó honlapot indítottuk, melyen keresztül egyszerűen, néhány kattintással lehetővé tesszük egy komplett osztálykirándulás összeállítását, legyen az egy vagy akár három napos is.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése