2017. április 17., hétfő

Mit tehetsz gyermeked boldogulásáért?


/szerző: Horváthné Pákozdi Emese/

Kamasz koromban volt egy napról napra előforduló apróság a családunkban, ami akkor rettentően idegesített.

Ha olyat kérdeztem szüleimtől, amire nem tudták kapásból a választ, azonnal indultak a könyvespolchoz a lexikonért, hogy hosszas kutatómunkával minél kielégítőbb feleletet tudjanak adni nekem. 

Nem számított a téma. Ugyanúgy érdekelte őket a történelem, az irodalom, a képzőművészet, mint a természettudomány.  Volt, hogy több órás programot adtam egy-egy ártatlannak tűnő kérdésemmel, és a délután sokszor felolvasó estben végződött.  Ilyenkor türelmetlenül csak annyit motyogtam, annyira nem is fontos, és azon tipródtam, hogy mikor szabadulok már.

Szüleim érdeklődése az új ismeretek felé, belém kódolta az örök kíváncsiságot. Mai napig nem hagytam abba a tanulást, rengeteget olvasok, szeretek új helyeket felfedezni, új dolgokat kipróbálni.

A fiatal koromban bosszantónak tűnő szokást örökölve most már én bújom az internetet, lányaim kérdéseire keresve a választ. Mikor reakcióikban viszontlátom gyerekkori önmagamat, csak mosolygok, és reménykedem, hogy sikerült „megfertőzni” őket.

Meggyőződésem, hogy a boldogulás kulcsa a kíváncsiság:


ü  Gyermekként ez hajt az új ismeretek felé,


ü  fokozza a tanulási képességet,


ü  felnőttként létfontosságú a kapcsolatépítésben, az új készségek elsajátításában,


ü  idős korban pedig segít a szellemi frissesség megőrzésében.


Természetes, hogy szülőként azt szeretnéd, hogy gyermeked sikeres legyen, jól boldoguljon. Ennek érdekében segíts neki, hogy kisgyermekkori kíváncsisága megmaradjon, tudásszomja élete végéig elkísérje.

Turbózd fel kíváncsiságát!


Olvassatok, meséljetek, énekeljetek, zenéljetek, kiránduljatok, szemlélődjetek, játsszatok, süssetek, főzzetek, kísérletezzetek! Szakítsatok rá időt! Tudom, hogy fárasztó, de megéri.
Ha kérdez, válaszolj! Nem ciki, ha nem tudod a választ, nézz utána!

A FUTURA csapata szeretne ötletekkel segíteni Neked:


Kövesd Facebook oldalunkat és Youtube csatornánkat, ahol egyszerű, otthon is elvégezhető kísérleteket, rejtvényeket és érdekességeket mutatunk.


Kíváncsi vagyok, hogyan sikerül! Írd meg!

1 megjegyzés:

  1. Kíváncsiságból kikísérleteztem egy lufis kísérletsort, és azóta is kísérletezem, hogy egyre jobb és jobb legyen a bemutatóm a LUFIS MAJÁLISON a FUTURÁBAN :)
    üdvözlettel: Kati

    VálaszTörlés